Mandens Vej

Meditation – Maskulinitet – Åndskraft – Indre Lederskab – Livsformål

Hvem og hvad, vil du være, leve, dele og tjene, resten af dine dage i det liv som er dig givet?

 

“Det handler ikke om at du skal blive en rigtig eller perfekt mand.
Det handler om at du finder ind til den mand DU er.
Så du herfra, som et frit og autentisk livfuldt menneske, lever det liv der er sandt for dig – fra dit hjertes dybeste kald”.


Udvikling for mænd med fokus på meditation og nærværstræning, maskulin karakter, kant,
klarhed og åndskraft, indre lederskab og livsformål, som veje til et liv i dybere kærlighed og frihed.
Som den mand du er og ønsker at være.

 


Med mere end 25 års professionel erfaring i arbejdet med drenge og mænds dannelsesrejser og karakterudvikling, tilbyder jeg:

  • Meditation & mindfulness undervisning
  • Stress- & lifecoaching  (livssamtaler)
  • Natur terapi & healing
  • Vision & Nature Quest
  • Spirituel vejledning


Læs mere om de forskellige muligheder ved at klikke på de enkelte punkter:


Mandegruppe opstart!

Næste grupper starter august og oktober 2021.
Afholdes syd for Silkeborg.
Er du interesseret i at høre mere, så send mig en mail.
De forrige grupper har været fuldt booket med venteliste.

Du kan også deltage i et foredrag eller en åben meditationsaften for mænd og efter foredraget høre mere om mandegruppen samt de øvrige muligheder til mænd.
Find kommende foredrag og åbne aftener her

Se Kalender her for samlet overblik over alle aktiviteter hos Firekeeper.
Læs mere her.


Facebook gruppen “Firekeepers – en cirkel af mænd”.

Meld dig ind i gruppen og bliv inspireret på din vej og rejse som mand.
https://www.facebook.com/groups/618460125009155/

Igennem hele mit voksne liv, har jeg arbejdet bevidst med mandens vej, hans identitet og bevidsthedsudvikling fra at være en ung dreng og gennemgå livets overgangsfaser.

Jeg har bl.a. rejst verden rundt og undersøgt forskellige mandekulturer og gennemgået “mande/kriger ritualer” indenfor forskellige traditioner. For at “komme nærmere noget” som er sandt for mig og kunne leve i indre frihed ud fra den sandhed.

Det hele handler om at få inspiration og være i en åben undersøgelse af hvem manden, mennesket og mulighederne er, i dette NU. Og ikke om at komme frem til en konkret definition af hvad det vil sige at være mand, at være sig, man så skal leve stereotypt efter.

“Et frem for alt; vær sand mod dig selv, så følger det så vist som nat på dag, at du bliver ikke falsk mod nogen mand”.
William Shakespeare.


Kontakt:


pan@firekeeper.dk

Heinrich Pan Birk Johansen
51 år gammel og far til to børn.
20 års erfaring som ledertræner, mandecoach og terapeut.
25 års egen meditativ træning fra forskellige retninger verden over.
14 års erfaring med afholdelse af Vision Quest og retræter for mænd.
6 års uddannelse til mindfulnesslærer, meditationsformidler og MBSR instruktør.
2 års uddannelse til yoga og Tai Chi / Qi Gong underviser.
3,5 årig professionsbachelor i dannelses psykologi & filosofi samt idræt.
Naturguide & friluftslivs kurser igennem 15 år.
Trænet i oprindelige folks overgangsritualer for mænd og har selv gennemført både en Vision Quest og Nature Quest efter gamle native traditioner.

 

Deltagerudtalelser:

Tag en gruppe mennesker med alt, hvad de er. Skab så i løbet af mindre end en time et tillidsfuldt rum, hvor det er helt trygt at dele følelser, sårbarheder, behov, drømme – at dele alt. Og fasthold så denne ramme på ubestemt tid – måske for livet. Et kraftfuldt og skabende rum for bevidst selvudvikling og personlig bevægelse i retning af styrket livsformål og livsudfoldelse.
Jeg har set mange forsøge – også med hele kursusforløb som tilløb. Men aldrig med samme kraft, samme lethed og samme usvigeligt sikre og bæredygtige resultat, som Heinrich.
I kraft at sit åbne, kærlige, inspirerende, intense, sårbare og fuldkommen ærlige væsen – og dybt professionelle facilitering, får Heinrich denne kunst til at synes legende let.
Tak, Heinrich, for det du er – og det du gør for andre, som du berører på din vej!
/Morten Bæk

 

Som direktør i en større dansk virksomhed og med uddannelse fra bl.a. Havard Business School, var mit valg af en Mande Retræte hos Firekeeper drevet af et ønske om at møde radikalt alternative perspektiver.
Jeg mødte op til mit første retræte fordomsfuld og med en god portion skepsis, men jeg kan oprigtigt sige at Mande Retræten har været én af de største og mest betydningsfulde oplevelser jeg har haft.
Heinrich og hans team er fremragende facilitatorer og trækker på viden og egne erfaringer fra en række traditioner, der bringes i spil på en energisk, inspirerende og tryg måde.
Det handler ikke om tro, men om nærvær, fokus og om at gøre sine egne erfaringer. Og min erfaring er at forløbene hos FireKeeper kan skabe klarhed og balance som forudsætning for en stærk livskraft.
/René

 

Endnu et skridt på min personlige udviklings rejse er taget, denne gang på et af Heinrich’s mande retræter. Der var fra ankomsten, en rigtig god stemning blandt alle deltagerne, og den blev kun bedre som timerne gik, og inden weekenden var forbi følte jeg, at jeg havde fået 10 nye venner.
Heinrich har en fantastisk evne til at viderebringe hans viden, på en levende og let måde, og der var rigtig mange gode øjeblikke, øvelser, og lærdom vi fik med os, og der var tid til at det hele kunne tages ind.
Mit største udbytte af alt det var, at jeg fandt en ro, og taknemlighed i hjerte, som jeg har taget med mig hjem, og som nu kommer både mine kære, og mig selv til gavn.
Så jeg kan kun varmt, anbefale at tage med på et af disse retræter.
/Dan

 

Kære Heinrich – Firekeeper,
Rigtig stort tillykke med dit magiske sted, Huset ved Søen, hvor cirkler af mænd og fællesskab kan flyde og binde sammen. For fællesskabet og den enkelte. Jeg er som altid kæmpe fan over din evne til at formidle og den energi og helhed du bringer ind i cirklen af fremmede mænd. Visdommen, vildskaben, legen og det flydende. Det hele med ilden i hjertet i centeret. Og naturen ikke mindst.
/Christian

 

“Heinrich er i mine øjne meget mere end en lærer eller underviser. I kraft af hans dybe viden, enorme erfaring og stærke dedikation, hjælper han dig til selv at se, hvem du er, hvor du er, og derigennem hvad din vej fremad i livet er. Han formår med stor autoritet, at skabe et frit, åbent, legende og udogmatisk rum, hvor man føler sig tryg og sikker, og hvor der er plads til sårbarhed, frygt, glæde og mod. Jeg kan på det varmeste anbefale at tage kontakt til Heinrich, hvis man er nysgerrig og søgende på, hvad livet mere mere har at byde på – som mand, og som menneske.
/Sebastian Holmbäck

 

“Jeg har haft fornøjelsen af at deltage i to retræter under Heinrichs ledelse og er med i en mandegruppe.
Jeg har KUN positivt at sige om de oplevelser jeg har haft, indtil nu.
Heinrich formår på en ukrukket, uprætentiøs og HELT ærlig- og meget nærværende måde, at bringe os kursister i kontakt med en lang række emner, som indkapsler det, at være en MAND.

Fællesskabet i det at være MAND, er en bærende kraft i Heinrichs facilitering, som fra første færd, fra første minut, sætter os alle i stand til bare at være sammen og hver for sig i de udviklende fællesskaber som vi udlever gennem meditation, stilhed, par- øvelser og fælles delinger. Vi kobler hjernen, selvfortællingerne og egoet fra – og sammen ER vi.
Til stede, nysgerrige, åbne og kærlige.

Jeg har sammen med Heinrich, ikke een eneste gang følt mig provokeret, grænseoverskredet, eller på anden vis udfordret til andet end at give præcis det ind i fællesskabet, som JEG havde lyst til. Hos Heinrich er der 100% fuld accept for alles forskelligheder og miljøet omkring vores individuelle og fælles opvågning, er præget af stor indføling, skånsomhed og respekt.

Mine aller varmeste anbefalinger til ALLE, der på en rolig og tryg måde, har lyst til at være nysgerrige på sig selv, på det at være MAND – og ved hjælp af et støttende fællesskab af ligesindede, gerne vil mærke sig selv blive gladere, stå mere fast i sin maskulinitet og måske endda, sætte nye standarder for sin egen selvindsigt, selvomsorg og selvkærlighed”.
/Jesper